‘Prunus Cerasus Morellenfeuer’ is een heerlijke kersensoort met een zure smaak. De kersenboom bloeit in april met witte bloemen. Rond juli kunnen de donkerrode vruchten met lange steel geplukt worden. De kersen kunnen maar kort bewaard worden, dus vooral geschikt voor directe consumptie. Verder kan je ze verwerken als jam, sap of als garnering bij ijs, gebak en desserts. Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. De kersenboom groeit op bijna alle gronden. Het is wel belangrijk dat de grond voldoende vochtig en voedselrijk is. Plant de kersenboom op een zonnige plek, zodat er voldoende zonlicht op de kersen valt. Snoei de boom nadat je geoogst hebt. Snoei nieuwe takken die geen deel zijn van de boomkruin weg. Zie je takken die elkaar kruisen? Snoei dan één van die takken weg. Zijn er takken waaraan dit jaar geen kersen zaten? Snoei die dan terug tot aan de stam. Kortom een makkelijke kersenboom die geschikt is voor elke tuin.