Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Aspidistra

De Aspidistra is, in tegenstelling tot de meeste andere kamerplanten, de perfecte plant voor in een donkere, koude hoek. In het wild groeit de Aspidistra als bodembedekker in Japan en Taiwan. In Nederland staat de plant ook wel bekend als de Slagersplant, omdat de Aspidistra goed gedijt met weinig licht en in koude temperaturen (zoals in een slagerij).

Herkomst Japan en Taiwan Waterbehoefte Geef water bij droge grond
Standplaats Schaduw tot licht, geen direct zonlicht Voeding Niet noodzakelijk
Verzorging Dood blad weghalen Giftig Nee
Aspidistra water geven
Watergift

Omdat de Aspidistra wortelstokken heeft, kan de plant een lange tijd zonder water. Ideaal voor de vergeetachtige watergevers onder ons! Het is beter om te weinig water te geven, dan te veel. Dus geef de Aspidistra pas water als de grond droog is (let op: niet uitgedroogd!). Krijgt de Aspidistra bruine vlekken of randen? Dan is de grond te vochtig. In dat geval kan er ook wortelrot optreden Dus de grond kan beter te droog zijn, dan te nat!

Standplaats Aspidistra
Licht en warmte

De standplaats van de Aspidistra is niet van heel groot belang, want op alle plekken in uw huis zal deze plant het uitstekend doen. Met extreme warmte heeft de Aspidistra wel wat moeite, dus zet de plant niet in direct zonlicht of bij de kachel. In dat geval zullen de bladeren van de Aspidistra bruin worden.

Op een plek waar andere planten het doorgaans niet zo goed doen, kan de Aspidistra echter prima staan. Denk bijvoorbeeld aan de hal of de overloop. Op deze plekken valt doorgaans weinig licht maar kunt u op deze manier toch genieten van een mooie plant.

Aspidistra verpotten
Verpotten

Omdat de Aspidistra langzaam groeit is verpotten niet vaak nodig. Maar hoe groter de plant, hoe meer wortels er groeien. Dus uiteindelijk zal ook de Aspidistra moeten worden verpot. Het is het beste dit een beetje op het gevoel te doen; is de plant in verhouding veel groter dan de kluit? Dan is het het beste om de Aspidistra te verpotten.

De juiste pot

Neem een pot die minstens 20% breder is dan zijn voorganger en verpot de Aspidistra bij voorkeur in de lente. Dan heeft de plant genoeg energie om eventuele beschadigingen snel te herstellen.

Potgrond en hydrocultuur

Universele potgrond biedt voldoende basis aan deze plant om weer rustig verder te groeien in een nieuwe pot. Voeg eventueel hydrokorrels toe aan de bodem van de pot om wortelrot te voorkomen.

Voeding Aspidistra
Voeding

Een echte hardgroeier is de Aspidistra niet. Omdat de plant langzaam groeit, heeft de Aspidistra ook maar weinig voedingsstoffen nodig. Het is dus niet noodzakelijk om de Aspidistra bij te voeden. Wilt u de Aspidistra toch bijvoeden, dan kunt u dat het beste doen door in de zomermaanden door uw plant een halve dosering te geven met behulp van Pokon Groene planten voeding.

Ziektes en ongedierte
Ziekte

Deze kamerplant is een echte overlever, dus maar weinig ziektes zijn een echt gevaar voor de Aspidistra. Er bestaat een kleine kans dat schildluizen de overhand krijgen op uw Aspidistra. Mocht dit het geval zijn, dan kunt u uw plant het beste biologisch behandelen. Een andere ziekte die zich voor kan doen is wortelrot. Dit betekent dat u uw plant eigenlijk ‘te’ goed verzorgt en te veel water geeft. Geef de plant minder water, zodat de wortelstokken niet langer meer in het water staan.

Giftig

De Aspidistra is niet giftig.

Aspidistra

De Aspidistra is de perfecte plant voor in een ruimte waar weinig licht valt. Ook heeft u weinig omkijken naar de plant omdat de Aspidistra niet erg hard groeit en daarom weinig aandacht vraagt. De mooie uitstraling van de plant geeft een fijne sfeer aan iedere ruimte en voegt echt iets toe aan uw interieur.